Loading...
sant andreu 2018-04-20T08:39:43+00:00

Project Description

Biblioteca Ignasi Iglésias

horari
dilluns, dimecres, dijous
i divendres de 10 a 21 h
dimarts i dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 21 h
diumenge d’11 a 14 h

adreça
c. Segre, 22-32

any inauguració
29/09/2002

especialització
còmic

Selecció de llibres

Aquí teniu la llista de tots els llibres escollits per la biblioteca de referència de Sant Andreu. En total, 15 títols agrupats en cinc seccions: novel·lajuvenilinfantilpoesia no-ficció. Unes recomanacions per a Sant Jordi que formen part del seu fons bibliogràfic i que podeu demanar en préstec des d’aquesta biblioteca o des de qualsevol altra de la xarxa.

novel·la

El desorden que dejas - Carlos Montero

‘El desorden que dejas’, Carlos Montero

«Novel·la guanyadora del XX Premio Primavera. Intens thriller psicològic protagonitzat i relatat en primera persona per una jove professora de literatura»

Sinopsi: «La Raquel és una professora de literatura que accepta una suplència en un poble de l’interior de Galícia. En el seu primer dia de treball, la jove s’assabenta que l’Elvira, la seva predecessora, s’ha suïcidat i quan acaba les classes troba a la seva bossa una nota que diu: ‘I tu, quan trigaràs a matar-te?'»

Color de llet - Nell Leyshon

‘Color de llet’, Nell Leyshon

«S’ha traduït a nombrosos països. A França va ser finalista del premi Femina i va guanyar el premi de la Union Interalliée 2015. La història és estremidora i inoblidable, amb un tomb final fosc i violent, amb la urgència palpitant d’un petit clàssic»

Sinopsi: «Es diu Mary, té els cabells de color de llet i una cama esguerrada. A casa seva, a l’Anglaterra rural del 1830, treballa de sol a sol al costat de la mare i les seves tres germanes. S’estima molt l’avi i viu sotmesa al pare, com la resta de la família. Amb només 14 anys, ha de deixar la granja per anar a servir a casa del vicari. No s’imagina com està a punt de canviar-li la vida».

Todo ese fuego - Ángeles Caso

‘Todo ese fuego’, Ángeles Caso

«Tres escriptores valentes, un món d’homes, una passió secreta…»

Sinopsi: «Narra la vida de tres dones plenes de talent, les germanes Brontë, que van aconseguir rebel·lar-se contra les cruels normes de la societat victoriana i convertir-se en grans escriptores en un món reservat per als homes».

juvenil

Mentida - Care Santos

‘Mentida’, Care Santos

«I resulta que tot és fals, una mentida, ni la foto ni el nom són reals. Qui és en realitat la seva ànima bessona? Premi Edebé de Literatura Juvenil 2015»

Sinopsi: «La Xènia lluita per treure bones notes, impulsada per la il·lusió d’entrar a Medicina, però des de fa un temps el seu rendiment és més baix. I és que la Xènia s’ha enamorat, però no d’un noi del seu entorn, sinó d’un fantasma, d’una veu sorgida d’internet amb la qual comparteix la seva passió per la lectura».

Veritat - Care Santos

‘Veritat’, Care Santos

«La reinserció en una societat carregada de prejudicis serà una realitat encara més dura: no tornar a caure en la delinqüència quan l’entorn sembla que s’hi entossudeixi»

Sinopsi: «Absolt del càrrec d’assassinat, del qual va ser injustament acusat, el jove Èric surt del centre de reforma després d’haver complert quatre anys d’internament. La Xènia el va ajudar a superar unes barreres que creia infranquejables, però serà l’amor prou gran per superar ara les dificultats?».

Train kids - Dirk Reinhardt

‘Train kids’, Dirk Reinhardt

«El Fernando els ho havia advertit: de 100 persones que travessen el riu, només 10 poden superar Chiapas, tres arriben al nord, a la frontera, i només una aconsegueix passar-la»

Sinopsi: «Novel·la en què uns adolescents marxen en secret cap als Estats Units, seguint la ruta dels trens de mercaderies que travessa Mèxic. Al llarg del viatge els nois han de superar el desert i les muntanyes, suportar les incursions de calor i fred i fugir dels bandits i de la policia».

infantil

Les enigmàtiques fotos del senyor Clarissa - Pep Molist

‘Les enigmàtiques fotos del senyor Clarissa’, Pep Molist

«En Lluc i la Rita recorren diferents racons de Sant Andreu mirant d’esbrinar què hi ha darrere d’unes fotos misterioses»

Sinopsi: «En Lluc i la Rita visiten per primera vegada el Mercat dels Encants, un lloc on, segons els ha dit el seu pare, pots trobar allò que no trobaràs enlloc, ni tan sols a internet. Allà, en Lluc es queda palplantat davant d’una foto antiga que hi ha en una parada. Té la sensació que no és la primera vegada que veu aquella fotografia, però no recorda ni quan ni on».

Vidas extraordinarias: lazos entre mujeres que han cambiado el mundo - Kate Hodges

‘Vidas extraordinarias’, Kate Hodges

«Vincle i nexes d’unió entre dones inspiradores al llarg del temps, tot dibuixant un mapa de solidaritat femenina»

Sinopsi: «Aquest llibre parla de dones. Vides extraordinàries i inspiradores que, després de ser silenciades en molts casos o tergiversades, surten a la llum per oferir-no una nova perspectiva sobre la història i les seves protagonistes».

Super sorda - Cece Bell

‘Super Sorda’, Cece Bell

«Canviar d’escola sempre fa por, i més si portes un audiòfon gegant lligat al pit!»

Sinopsi: «A la seva escola anterior, tots els companys de la Cece eren sords, però a la nova ella és l’única. La Cece està segura que els nens la rebutjaran pel seu Phonic Ear, un audiòfon de gran potència que l’ajudarà a sentir la seva professora».

poesia

I Déu en algun lloc - Sònia Moll

‘I Déu en algun lloc’, Sònia Moll

«És autora de Sant Andreu, té molta projecció i el seu blog és molt llegit. Aquest llibre s’ha traduït al castellà: ‘Y Dios en algún lugar’ (Godall)»

Sinopsi: «Versos de comiat, d’acceptació i de recerca. De pressentir Déu en la pèrdua progressiva i lenta de la mare. Saber-lo en algun lloc, potser darrere dels mots, o davant, o al voltant. Sempre, en tot cas, just quan no mires. Just allà on no mires».

Al llarg de tota una impaciència - Feliu Formosa

‘Al llarg de tota una impaciència’, Feliu Formosa

«Poeta de Sant Andreu. Escriptor i traductor reconegut»

Sinopsi: «Per a un poeta de la mena de Feliu Formosa, la vida és una impaciència. I la poesia és una impaciència menada amb molta paciència».

Poemes d'amor - Joan Margarit

‘Poemes d’amor’, Joan Margarit

«Diverses personalitats literàries han aclamat Joan Margarit com un autèntic mestre, un dels millors poetes del moment o el poeta català viu més important»

Sinopsi: «El breu i bell llibre que teniu a les mans és una aposta i una invitació. És una aposta per destacar els millors poemes d’amor del poeta català actual que més insistentment ha treballat el tema de la poesia amorosa al llarg de la seva carrera. Des dels inicis, ja llunyans en el temps, Joan Margarit ha estat el poeta català que d’una manera més constant, complexa i exhaustiva ha explorat l’amor en totes les seves múltiples dimensions, amb totes les seves llums i ombres, amb tota la seva càrrega de felicitat i dramatisme».

no-ficció

Història dels carrers del poble de Sant Andreu de Palomar - Jordi Petit i Gil, Jordi Sànchez i Ruiz

‘Història dels carrers del poble de Sant Andreu de Palomar’, Jordi Petit i Jordi Sànchez

«Un treball acurat amb centenars de documents localitzats majoritàriament a l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona i que faran que el lector conegui de forma amena moltes curiositats sobre aquells carrers per on han viscut i passejat tota la vida»

Sinopsi: «El llibre no només recull els carrers de part del que avui coneixem com a districte de Sant Andreu sinó que va un pas més enllà i parla de tots els carrers de l’antic terme municipal -malauradament desaparegut el 1897- i afecta així un extens territori entre els districtes de Sant Andreu, Nou Barris i una petita part d’Horta-Guinardó».

Archivos estelares - Flavita Banana

‘Archivos estelares’, Flavita Banana

«L’autora té un traç rotund i molt personal i una gran habilitat per retratar les alegries i les miseries del gènere humà»

Sinopsi: «Humorisme gràfic. Recopilatori de les vinyetes més populars de Flavita Banana. Els seus personatges ens parlen de les injustícies assumides, el desamor, les xarxes que ens dominen i l’absurditat de la vida».

Piruetas - Tillie Walden

‘Piruetas’, Tillie Walden

«Un treball autobiogràfic essencial per als lectors joves que ens demostra que a vegades acceptar que hem de deixar enrere un somni pot ser la millor manera de guanyar»

Sinopsi: «El llibre ens parla dels 12 anys que l’autora de l’obra va dedicar al món del patinatge artístic competitiu. Ho fa servir com a fil conductor per narrar-nos els turbulents anys de la seva adolescència marcada per la disciplina, la solitud, l’assetjament escolar i la recerca d’un mateix».