Loading...
nou barris 2018-04-20T09:20:57+00:00

Project Description

Biblioteca Nou Barris

horari
dilluns, dimarts, dijous
i divendres de 10 a 20.30 h
dimecres i dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h

adreça
pl. Major de Nou Barris, 2

any inauguració
03/11/1997

especialització
circ

Selecció de llibres

Aquí teniu la llista de tots els llibres escollits per la biblioteca de referència de Nou Barris. En total, 15 títols agrupats en cinc seccions: novel·lajuvenilinfantilpoesia no-ficció. Unes recomanacions per a Sant Jordi que formen part del seu fons bibliogràfic i que podeu demanar en préstec des d’aquesta biblioteca o des de qualsevol altra de la xarxa.

novel·la

Man - Kim Thúy

‘Mān’, Kim Thuy

«En un subtil balanceig entre passat i present, Thúy dibuixa un mosaic en què es barregen la memòria, l’amor i una manera diferent d’accés al saber que produeix el viure molt lluny del lloc de procedència»

Sinopsi: «Orient-Occident. Saigon-Mont-real. És el trajecte de la Man, una jove refugiada a qui la seva mare vol protegir casant-la amb el propietari d’un restaurant vietnamita exiliat al Canadà. La Man ha après a créixer sense somnis, a viure amb poques necessitats, en aparença. Però a la cuina, quan reinterpreta les receptes senzilles de la seva infància, les emocions es desfermen».

La vegetariana - Han Kang

‘La vegetariana’, Han Kang

«Fer preguntes, això és per a mi escriure. No escric respostes, simplement lluito per arrodonir les preguntes, miro de quedar-m’hi a dins. De genolls, arrossegant-me altres vegades, confio arribar fins al final, fins al centre (encara que sigui impossible). Aquesta novel·la és també una pregunta impossible»

Sinopsi: «És la pertorbadora història d’una dona corrent, ni feliç ni desgraciadament casada, que veu com el seu dia a dia es converteix en un malson a partir de la decisió de no tornar a menjar animals. Narrada a tres veus, la novel·la explica l’enfonsament progressiu de la condició humana d’una dona que ha decidit deixar de ser allò que l’obliguen a ser».

La víspera de casi todo - Víctor del Árbol

‘La víspera de casi todo’, Víctor del Árbol

«Una novel·la sobre el passat que sempre torna. Uns personatges que lluiten per tornar a començar i per seguir sempre endavant»

Sinopsi: «En Germinal Ibarra és un policia desencantat a qui persegueixen els rumors i la seva consciència. Fa tres anys que va decidir arrossegar la seva melancolia fins a una comissaria de la Corunya, on va demanar el trasllat després de convertir-se en un heroi, sense voler ser-ho, per la resolució del cas de l’assassinat de la petita Amanda».

juvenil

Sweet sixtenn - Annelise Heurtier

‘Sweet sixteen’, Annelise Heurtier

«‘Sweet sixteen’ explica la historia de nou joves de Little Rock, els primers negres que van anar a l’institut dels blancs»

Ressenya de l’editorial: «[…] La Molly es va quedar sense veu, astorada i amb la boca oberta. Com? Aquella vella història no havia estat una farsa política? I per què no sortia fins ara? —Van linxar uns negres per molt menys, filla meva! — exclamà. Inici de curs del 1957 L’institut amb més prestigi d’Arkansas accepta estudiants negres per primera vegada. Són nou disposats a provar-ho. Són 2.500 disposats a impedir-ho. Aquesta història es basa en fets reals».

Un fill - Alejandro Palomas

‘Un fill’, Alejandro Palomas

«Una novel·la plena de tendresa i intriga per als lectors d»Una mare’ i ‘El curiós incident del gos a mitjanit’. Recomanació per a tota la família»

Sinopsi: «En Guillem és un nen introvertit, amb un somriure permanent i és un àvid lector de tot allò que li cau a les mans. Té només una amiga. Fins aquí tot en ordre. Però rere aquesta aparença de tranquil·litat s’hi amaga un món fragilíssim, agafat amb pinces i amb un misteri per resoldre. El trencaclosques el configuren un pare en crisi, una mare absent, una professora intrigada i una psicòloga que mira de recompondre el que amaga el nen».

L'art de ser normal - Lisa Williamson

‘L’art de ser normal’, Lisa Williamson

«Una història sobre la lluita per la normalitat de ser diferents. Què significa, per a tu, ser ‘normal’?»

Sinopsi: «En el seu primer dia de curs, en Leo només té un objectiu: passar desapercebut i que ningú no s’assabenti del seu passat. Però les coses es compliquen: la noia més guapa de la classe s’enamora d’ell i, a més a més, comença a fer-se amic d’en David, el raret de la classe. Els secrets, però, són difícils de guardar».

infantil

La gota moja a la gata maja - Olga Capdevila

‘La gota moja a la gata maja’, Olga Capdevila

«Un llibre per jugar a ser investigadors i desxifrar un llenguatge secret»

Sinopsi: «L’autora convida el lector que a cada pàgina trobi la vocal capaç de transformar el significat de la frase que apareix a la pàgina de l’esquerra. El lector, amb l’ajuda de les imatges, trobarà el significat de la nova frase. Un llibre per descobrir i treballar amb lipogrames».

Jo vaig amb mi - Raquel Díaz

‘Jo vaig amb mi’, Raquel Díaz Reguera

«Un llibre per treballar conceptes com l’autoestima, el respecte a la diferència o com ajudar els amics a valorar-se pel que són»

Sinopsi: «A una nena li agrada un nen, però el nen no es fixa en ella, no la mira. Què pot fer? Els seus amics li aconsellen de tot: que es tregui les cues, les ulleres, el somriure, les pigues, les ales, que no sigui tan xerraire. El nen per fi s’ha fixat en ella, però, amb tant treure’s coses, fins i tot han marxat els ocells del seu cap. I la nena s’adona que ja no és ella i decideix recuperar les seves cues, les ulleres, el seu somriure, les seves pigues, les seves ales, les seves paraules…».

El llum encès - Richard Marnier

‘El llum encès’, Richard Marnier

«Un àlbum que aborda de manera subtil la diferència i l’inconformisme mitjançant un grafisme original i que deixa volar la imaginació»

Sinopsi: «En una ciutat sense problemes, les cases són totes iguals i tot està ben estructurat. Però una nit, un veí deixa el llum encès… I al matí següent, no obre els porticons com els altres. ‘Quin horror!’, exclamen els veïns. que comencen a mirar la casa amb recel i inquietud. La diferència es torna suspicàcia però el veí seguirà endavant i, a poc a poc, ‘contagiarà’ la seva fantasia als altres».

poesia

Com elles - Mireia Vidal-Conte

‘Com elles, una antologia de poetes’, Mireia Vidal-Conte

«Una interessant i amena introducció al món de la poesia creada per dones al llarg del segle XX»

Sinopsi: «Aquesta antologia, d’una qualitat excel·lent, ens acosta la figura de poetes occidentals del segle XX. I ens ofereix els poemes en la llengua original i traduïts».

Words into shapes - Daniele Tozzi

‘Words into shapes, the graphic art of the calligram’, Daniele Tozzi

«Una proposta reivindicativa, que acosta la poesia a molts lectors improbables de poesia gràcies a l’atractiu i la frescor que tenen les seves imatges»

Sinopsi: «El llibre ens mostra exemples de com la poesia, a més de ser un art escrit, pot esdevenir un art visual i un plaer per al sentit de la vista. […] Molts poetes al llarg dels segles XX i XXI han fet ús de la poesia visual (des d’Apollinaire o Josep Carner fins a Joan Brossa).  En aquest llibre trobarem exemples internacionals i actuals de l’art de la poesia visual a través del cal·ligrama«.

Terra campa - Gemma Casamajó

‘Terra campa’, Gemma Casamajó

«Poemes clars i contundents, en un curiós format genealògic que descobrirà el lector en obrir el llibre»

Sinopsi: «Si en el món que ens envolta la paraula té encara alguna mena de poder, el lector de ‘Terra campa’ es veu exposat, des dels primers versos, a una tensió lírica que li farà recordar els mots de Gemma Casamajó durant molt de temps. Els poemes de Casamajó no fan concessions de cap tipus i tenen sempre una mena de duresa i tibantor terral, són despullats, amb arestes tallants, i cerquen la felicitat del moment o de tota una vida encastada al fons de la severitat aspra del destí».

no-ficció

La història del circ a Barcelona - Ramon Bech

‘La història del circ a Barcelona’, Ramon Bech

«Aquest llibre és un homenatge a tots aquells artistes i empresaris que han fet possible que els barcelonins gaudissin, durant més de 200 anys, de l’art del ‘més difícil, encara'».

Sinopsi: «Barcelona té una llarga trajectòria circense que li ha permès ser testimoni privilegiat de les actuacions d’artistes que han inscrit el seu nom amb lletres d’or en la història del circ. La ciutat va viure amb esplendor l’època daurada d’aquest espectacle gràcies als nombrosos establiments ambulants que la van visitar i a edificacions com el Circo Ecuestre Barcelonés de la plaça de Catalunya, el Circo Ecuestre del Tívoli del carrer Casp i, posteriorment, el Teatre Circ Olympia de la ronda de Sant Pau.”

Queer, una historia gráfica - Meg-John Barker

‘Queer, una historia gráfica’, Meg-John Barker

«La idea és convidar-te a conèixer la teoria ‘voler’ i animar-te que intentis pensar de manera ‘queer'»

Sinopsi: «Aquest llibre té com a objectiu explicar com la teoria ‘queer’ es va fer necessària per qüestionar certes idees populars sobre sexe, gènere i identitat. Presentar-te algunes de les idees clau de la teoria ‘queer’ i els seus pensadors, de la manera més senzilla possible […]. Extreure de la teoria ‘queer’ tot allò que sembli més útil per a les nostres vides diàries, les nostres relacions i les nostres comunitats«.

Construccions identitàries - Mar C. Llop

‘Construccions identitàries. Work in progress’, Mar C. Llop

«Recull l’experiència de molta gent que, com la mateixa autora, decideix emprendre el camí cap a la vivència trans»

Sinopsi: «El projecte captura els processos corporals que experimenten les persones transgènere, mostra persones i famílies implicades, així com el secret que moltes vegades acompanya el ‘crossdressing’ o transvestisme. Un projecte que, des de dins de la comunitat trans, amb respecte i creativitat, recull imatges de cossos, i també escrits sobre el pensament i els sentiments de més de 70 persones. […] Camins diferents, cap recepta única però, això sí, molts referents positius».