Loading...
horta-guinardó 2018-04-20T09:28:11+00:00

Project Description

Biblioteca Mercè Rodoreda

horari
dilluns, dimarts, dimecres
i dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h
dijous i divendres de 10 a 20.30 h

adreça
c. Camèlies, 76-80

any inauguració
11/04/1999

especialització
poesia

Selecció de llibres

Aquí teniu la llista de tots els llibres escollits per la biblioteca de referència d’Horta-Guinardó. En total, 15 títols agrupats en cinc seccions: novel·lajuvenilinfantilpoesia no-ficció. Unes recomanacions per a Sant Jordi que formen part del seu fons bibliogràfic i que podeu demanar en préstec des d’aquesta biblioteca o des de qualsevol altra de la xarxa.

novel·la

La veritat sobre el cas Harry Quebert - Joël Dicker

‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’, Joël Dicker

«Una de les millors novel·les policíaques que he llegit, perquè l’autor t’endinsa en la trama fins al final»

Sinopsi: «Som al 2008. En Marcus Goldman, l’estrella més jove de les lletres americanes, no aconsegueix escriure la seva segona novel·la. Però, en plena crisi d’inspiració, li arriba la notícia: el seu amic i antic professor a la universitat, l’escriptor de culte Harry Quebert, és acusat d’haver assassinat, fa molt de temps, una noia de 15 anys amb qui va mantenir en secret una relació amorosa quan ell en tenia 34».

Tu no ets una mare com les altres - Angelika Schrobsdorff

‘Tu no ets una mare com les altres’, Angelika Schrobsdorff

«La meva mare era tan complicada com un trencaclosques de mil peces, i jo en vaig haver de reunir tots els fragments i fer-los encaixar»

Sinopsi: «Angelika Schrobsdorff reconstrueix la vida real i inconformista de la seva mare, l’Else, una dona nascuda en una família de la burgesia jueva de Berlín que viurà de ple els bojos anys 20 i que tindrà tres fills de tres pares diferents, fidel a les dues promeses que es va fer de jove: viure la vida amb la màxima intensitat i tenir un fill amb cada home que estimés».

Nada - Carmen Laforet

‘Nada’, Carmen Laforet

«Lectura d’institut que recordo de bon grat. Molt ben ambientada l’Espanya de la postguerra «

Sinopsi: «L’Andrea arriba a Barcelona per estudiar Lletres. Les seves il·lusions topen, immediatament, amb l’ambient de tensió i d’emocions violentes que hi ha a casa de la seva àvia. L’Andrea explica el contrast entre aquest sòrdid microcosmos familiar i la fràgil cordialitat de les seves relacions universitàries, centrades en la bella i lluminosa Ena. Finalment, els dos mons convergeixen en un diàleg dramàtic».

juvenil

Wonder - R.J. Palacio

‘Wonder’, J. R. Palacio

«Un llibre meravellós, dolç, tendre i ple a vessar d’emocions. Molt recomanable per fer-nos aflorar el millor de cadascú de nosaltres»

Sinopsi: «L’August (Auggie) Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s’ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a l’escola; fins ara, que té 10 anys i està a punt de començar cinquè a l’Escola Beecher. Si alguna vegada heu sigut nous, ja sabeu que dur que és… Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com l’August. Aconseguirà que els seus companys l’acceptin com un més, encara que sigui el nen més estrany que han vist mai?».

El jardí secret - Frances Hodgson Burnett

‘El jardí secret’, Frances Hodgson Burnett

«Un clàssic intemporal que connecta amb els valors actuals i el fa interessant tant per als joves com per als adults»

Sinopsi: «La protagonista de la història passa de ser una nena malcriada i insuportable a valorar l’amistat i a compartir un secret: un jardí misteriós tancat des de fa anys».

Els crims del carrer de la Morgue - Edgar Allan Poe

‘Els crims del carrer de la Morgue’, Edgar Allan Poe

«L’autor és considerat el pare del conte de terror psicològic. I aquest és un dels seus relats més cèlebres»

Sinopsi: «En el llibre, s’hi narra la investigació de l’inspector amateur C. Auguste Dupin per tal d’aclarir l’assassinat brutal de dues dones en una habitació tancada per dins i com si el criminal s’hagués esvaït».

infantil

La Mariona i els seus monstres - Oriol Malet

‘La Mariona i els seus monstres’, Oriol Malet

«El primer projecte d’Oriol Malet en solitari. Un àlbum il·lustrat sense mots que neix de la relació de l’autor amb la seva filla»

Sinopsi: «Llibre sense paraules però ple d’art i color, on els monstres no fan por i estan inspirats en l’obra d’artistes abstractes com Pollock, Rothko i Miró».

Les princeses també es tiren pets - Ilan Brenman, Ionit Zilberman

‘Les princeses també es tiren pets’, Ilan Brenman i Ionit Zilberman

«El pare de Laura va agafar el llibre secret de les princeses i li va contar a la filla una cosa que no sabia ningú… Descobreix aquest secret que la gent desconeix»

Sinopsi: «Enginyós àlbum il·lustrat que, amb grans dosis d’humor, desmunta els estereotips sobre les princeses i les ‘històries roses’ que tant agraden a les nenes en la seva infantesa i transmet un missatge clar: la perfecció no existeix».

El petit botó - Yoko Ogawa, Chiaki Okada

‘El petit botó’, Yoko Ogawa i Chiaki Okada

«Les il·lustracions de la japonesa Chiaki Okada són veritables obres d’art»

Sinopsi: «Història dolça i sentimental protagonitzada per un petit botó que cau de la brusa d’una nena i que, a partir de la seva interacció amb altres objectes abandonats per la petita, permet reflexionar sobre conceptes com la llibertat, l’oblit o el creixement».

poesia

Te miro - Maram al-Masri

‘Te miro’, Maram al-Masri

«La poesia de Maram al-Masri és enganyosament senzilla…»

Sinopsi: «Una poesia d’una extraordinària i impactant bellesa on es barreja la tradició de la poesia àrab, lligada al tema de l’amor i les derivacions a la sensualitat i l’erotisme, i la tradició lírica de la modernitat europea. Tot, gràcies a aquesta poetessa siriana, resident a França».

Arbre que s'allunyà - Antoni Clapés

‘Arbre que s’allunyà’, Antoni Clapés

«Memòria, llenguatge i silenci es retroben en el darrer poemari d’Antoni Clapés»

Sinopsi: «En aquest ‘Arbre que s’allunyà’ el vincle entre memòria i expressió transita en la reflexió sobre l’experiència de llenguatge, com si tot allò viscut, allò sentit i vist, allò llegit, només pogués transcendir, perpetuant-se, a partir de la paraula poètica».

Excepto yo - Faterna al-Gurra

‘Excepto yo’, Fatena al-Gurra

«Aquesta antologia ens porta la veu de una poetessa nascuda a Gaza i que actualment viu exiliada. Poesia evocadora, de gran delicadesa en les imatges i de ritme pausat que reclama en molts dels poemes la dignitat de la dona»

no-ficció

Espejos: una historia casi universal - Eduardo Galeano

‘Espejos, una historia casi universal’, Eduardo Galeano

«Un recorregut de petits relats per la història de la humanitat, fixant-se en la vida dels més desafavorits, que fa despertar consciències»

Open - André Agassi

‘Open’, André Agassi

«Odio el tenis, el detesto amb una fosca i secreta passió i, tot i això, hi segueixo jugant perquè no tinc alternativa. I aquest abisme, aquesta contradicció entre el que vull fer i el que de fet faig, és l’essència de la meva vida» (André Agassi)

Sinopsi: «Les memòries d’una estrella del tenis esclavitzada pel seu pare/entrenador des de ben petit, cosa que li impedia gaudir del seu èxit».

Secrets de guerra: El preu d’informar en zones de perill - Nicolás Valle

‘Secrets de guerra: El preu d’informar en zones de perill’, Nicolás Valle

«Un relat cru i punyent allunyat de qualsevol glamur dels diferents conflictes bèl·lics que ha cobert Nicolás Valle»

Ressenya de l’editorial: «Des de la guerra dels Balcans a la Primavera Àrab, Nicolàs Valle ha cobert per a TV3 tots els principals conflictes dels últims 20 anys. Ha vist el mal extrem i també la bondat extrema. Ha sentit la mort a prop seu més d’una vegada. Al costat de les grans televisions del món, ha contribuït a construir el prestigi internacional d’una televisió pública i autonòmica explicant, any rere any, conflicte rere conflicte, la guerra als catalans. Teniu a les mans un llibre privilegiat, una crònica d’un gran mestre del periodisme de guerra del nostre país».