Loading...
gràcia 2018-04-19T14:54:50+00:00

Project Description

Biblioteca Jaume Fuster

horari
dilluns i dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 21 h
de dimarts a divendres de 10 a 21 h
diumenge d’11 a 14 h

adreça
pl. Lesseps, 20-22

any inauguració
13/11/2005

especialització
viatges i excursionisme

Selecció de llibres

Aquí teniu la llista de tots els llibres escollits per la biblioteca de referència de Gràcia. En total, 15 títols agrupats en cinc seccions: novel·lajuvenilinfantilpoesia no-ficció. Unes recomanacions per a Sant Jordi que formen part del seu fons bibliogràfic i que podeu demanar en préstec des d’aquesta biblioteca o des de qualsevol altra de la xarxa.

novel·la

La força d'un destí - Martí Gironell

‘La força d’un destí’, Martí Gironell

«Aquesta novel·la és Premi Ramon Llull 2018 i explica l’epopeia d’en Ceferino Carrión, un català que, amb 21 anys, fuig de l’Espanya franquista i marxa a Nova York, on canviarà d’identitat sota el nom de Jean Leon i es convertirà en ciutadà americà»

Ressenya de l’editorial: «Jean Leon demostrarà, amb una vida de pel·lícula, que amb sacrifici i esforç els somnis són a l’abast de tothom, perquè viurà en una època en què tot és possible. […] Una novel·la extraordinària d’un home fet a si mateix. De Catalunya a Hollywood».

Jo soc aquell que va matar Franco - Joan-Lluís Lluís

‘Jo soc aquell que va matar Franco’, Joan-Lluís Lluís

«Aquest Premi Sant Jordi 2017 comença amb la premissa de què hauria passat si Franco, pressionat per Hitler, hagués entrat a la Segona Guerra Mundial declarant la guerra als aliats. El protagonista de l’obra és un antiheroi que, empès per les circumstàncies i un anhel de venjança, es fa maqui i començarà una història de clandestinitat pel Vallespir»

Sinopsi: «El personatge que afirma haver matat Franco, Agustí Vilamat, neix el 1916 a Solsona. Aviat descobreix el gust per la lectura i la llengua. Uns anys més tard, baixa a Barcelona a fer de corrector lingüístic, poc abans que esclati la guerra. Una batalla que no s’acaba el 1939, perquè Franco, cedint a les pressions de Hitler, declara la guerra als aliats. I la primera acció bèl·lica a França és bombardejar el camp d’Argelers, on hi ha l’Agustí. Què farà el jove enamorat dels diccionaris?».

Les possessions - Llucia Ramis

‘Les possessions’, Llucia Ramis

«La guanyadora del Premi Anagrama en català narra com la protagonista viatja de Barcelona a Palma per posar fre a l’espiral conspiranoica del seu pare, que amb la jubilació ha passat de ser un plàcid professor d’institut a iniciar una batalla legal contra un presumpte delicte urbanístic. Durant aquest cap de setmana es reobren velles ferides en la història familiar, marcada per un succés macabre ocorregut a Madrid l’any 1993»

Ressenya de l’editorial: «Aquest és un relat de fantasmes. Una novel·la que comença amb un retorn i acaba amb un udol. […] Són dies incòmodes, de converses amb un pare de sobte desconegut, una mare que actua com si res, i un antic amant i mentor. […] Entre l’elegia, la crònica i el thriller, Llucia Ramis ha escrit una novel·la de múltiples capes que es descabdellen amb lleugeresa i profunditat alhora. Una indagació personalíssima i valenta en el passat d’una família i d’un país».

juvenil

Jo us salvaré a tots - Émilie Frèche

‘Jo us salvaré a tots’, Émilie Frèche

«Aquí tenim el diari d’en Laurence, que comença el relat quan la seva filla Eléa, de 17 anys, és reclutada per Estat Islàmic i desapareix a Síria. En aquesta narració hi aboca tota la seva desesperació i la ràbia de no veure com estava canviant la seva filla»

Ressenya de l’editorial: «Per l’Éléa, una jove adolescent francesa, el futur està marcat per les inquietuds i els neguits propis de la seva edat: els estudis, l’amor, les amigues… Però un dia, poc abans dels atemptats de París a la seu de la revista ‘Charlie Hebdo’, l’Éléa desapareix de casa. Aviat, la policia suggereix als pares que la filla s’ha degut enrolar en un grup radical islamista, però ells es resisteixen a creure-s’ho».

El olor de las casas de los demás - Bonnie-Sue Hitchcock

‘El olor de las casas de los demás’, Bonnie-Sue Hitchcock

«Aquest llibre va rebre el primer premi a la fira de Frankfurt en la categoria de novel·la juvenil, a més de ser candidata per a la Carnegie Medal, finalista del premi Guardian de literatura infantil, candidata al premi del jurat jove del Deutscher Jugendliteraturpreis i seleccionada pel diari ‘Telegraph’ com a millor llibre juvenil de l’any.  Narra la infància i l’adolescència de diferents personatges a l’Alaska cap al 1970»

Sinopsi: «Alaska, 1970. La vida en aquest lloc no s’assembla a la vida en cap altre lloc. La Ruth vol que la seva afligida mare la recordi. La Dora desitjaria ser invisible als ulls del seu pare, un maltractador. L’Alyce s’ha quedat a casa per complaure els seus pares. En Hank s’ha escapat de la seva amb els seus germans».

Un tresor a la neu - Marie McSwigan

‘Un tresor a la neu’, Marie McSwigan

«El llibre curiosament passa a Noruega, als anys 40, i els protagonistes són nens que llisquen amb trineus per la neu però ho fan amb un objectiu concret, el de traslladar l’or de Noruega per salvar-lo de l’espoli dels nazis. Basada en fets reals»

Sinopsi: «A Noruega, tothom recorda encara l’hivern del 1940. Soldats alemanys van ocupar el país i van arribar fins i tot al poblet recòndit de Riswyk, on vivia en Peter Lundstrom i la seva família. Escapolir-se del control dels soldats nazis semblava del tot impossible fins que l’oncle Victor va explicar a en Peter com podien burlar l’enemic i ajudar a salvar Noruega».

infantil

Olga de papel - Elisabetta Gnone

‘Olga de papel: El viaje extraordinario’, Elisabetta Gnone

«Una història sobre valors universals per a totes les edats, amb la diferència, la imperfecció, la sensibilitat i la delicadesa»

Ressenya de l’editorial: «Aquesta és una història real. És la història de quan un os ensinistrat del senyor Yubat, al final, em va tallar en dos i l’homenet molla em va enganxar al cel. Ell sempre porta al damunt un rotlle de cinta adhesiva perquè de tant en tant es desenganxa del fons de la caixa i cau fora. La dona voladora volia deixar-me una de les seves tiretes, però jo penso que, si et tallen en dos, cal alguna cosa més forta per mantenir-te junta».

Contes de bona nit per a nenes rebels 2 - Elena Favilli i Francesca Cavallo

‘Contes de bona nit per a nenes rebels 2’, Elena Favilli i Francesca Cavallo

«Com el primer llibre aparegut l’any passat, aquí tenim tot un recull de biografies de 100 dones extraordinàries»

Ressenya de l’editorial: «‘Contes de bona nit per a nenes rebels 2’ reuneix 100 històries de dones extraordinàries de tot el món. Des de Beyoncé, passant per J. K. Rowling, fins a Madonna; des Rigoberta Menchú passant per Nefertiti fins a Isadora Duncan, retratades per les 50 il·lustradores més importants de tot el món. Després de l’èxit i el fenomen creat pel primer llibre a tot el món, la selecció d’històries d’aquest segon volum ha estat realitzada amb les aportacions de la gran comunitat de lectors i lectores que #RebelGirls ha creat».

Narval, unicorn marí - Ben Clanton

‘Narval, unicorn marí’, Ben Clanton

«Aquí tenim el primer còmic per als nens més petits, on tenim en Narval, que és un narval feliç i genial, i la Medu, que és una medusa assenyada. Potser no tenen gaires punts en comú, però als dos els encanten les gofres, les festes i les aventures»

Ressenya de l’editorial: «Una magnífica sèrie de còmics per engrescar els nens a convertir-se en lectors autònoms. Descobriran algunes de les infinites curiositats del mar contagiant-se amb la màgia d’aquests entranyables personatges que no deixen ningú indiferent».

poesia

Al cor de les paraules - Montserrat Abelló

‘Al cor de les paraules’, Montserrat Abelló

«Recopilació de tota la obra de l’autora, que es basa en la quotidianitat i la feminitat»

Ressenya de l’editorial: «Montserrat Abelló (Tarragona, 1918 – Barcelona, 2014), poetessa i traductora, ha destacat sempre en el panorama de la literatura catalana. Ja l’any 1963, Joan Oliver va dir del seu primer llibre: ‘Hi ha l’anhel d’una aproximació al nervi mateix de la vida, a les arrels i les branques’. La força de la quotidianitat i de la feminitat, transformades en colpidores paraules per un suggeridor impuls líric, fan de la trajectòria de Montserrat Abelló un camí paral·lel al de reconegudes autores que li són coetànies i que va traduir amb sensibilitat i solvència, com Sylvia Plath i Anne Sexton».

Poesia completa - Anna Akhmàtova

‘Poesia completa’, Anna Akhmàtova

«Figura cabdal de la poesia russa del segle XX per entendre part del que va passar a la Unió Soviètica amb la cultura i l’art no abocat a la lloança sistemàtica de l’Estat»

Ressenya de l’editorial: «Akhmàtova va saber absorbir tot el pòsit cultural dels temps de Puixkin, quant a classicisme i temàtiques, per reportar-lo després a les noves generacions, que la tenien com a far en la foscor. Poetessa que crea addicció en els seus lectors, sempre s’ha vist estimada i poc llegida, perquè no existien edicions a l’abast en la nostra llengua que no fossin antologies breus. Amb aquesta edició teniu tota l’obra poètica d’Akhmàtova a les mans. Un regal com pocs».

Solcs - Joana Raspall

‘Solcs’, Joana Raspall

«Un darrer homenatge a la poetessa desapareguda fa uns anys, amb una simbiosi entre grafismes i poemes, uns dibuixos de línies fetes a tinta xinesa que dibuixen les sensacions amb la seva aparent abstracció i ens endinsen encara més en la simplicitat i concreció de l’estructura dels haikus»

Ressenya de l’editorial: «Aquest recull que a l’autora, Joana Raspall, li va servir per fer del cor i del pensament paraula, a Conxi Rosique, li ha permès recrear l’obra en dibuix i oferir als lectors una versió inèdita dels poemes. Mots i traces ens ajuden a endinsar-nos en aquest món de sensibilitat i sentiment formant un conjunt harmònic».

no-ficció

Morder la manzana - Leticia Dolera

‘Morder la manzana: La revolución será feminista o no serà’, Leticia Dolera

«Un boom mediàtic sobre el feminisme més actual»

Ressenya de l’editorial: «Començant per l’Eva, la primera que va mossegar la poma, aquesta és una història sobre totes les dones. Perquè Leticia Dolera ens convida a abraçar una causa, que és la de totes les persones que somiem amb una societat justa. Per molt que ens hagin repetit que l’Eva va pecar en mossegar la poma, nosaltres sabem que allò va ser precisament el que la va fer sàvia. Llavors, què? Te’n ve de gust una? Una obra d’apoderament feminista per a totes les edats».

Ahora - Comité Invisible

‘Ahora’, Comité Invisible

«Aquesta obra francesa, que ha estat tot un èxit, ens arriba ara traduïda. És una reivindicació de la lluita contra el poder i la revolució social contra els poders fàctics»

Ressenya de l’editorial: «No esperar més. No mantenir cap esperança. No deixar-se distreure, confondre. Enviar la mentida contra les cordes. Creure en el que sentim. Actuar a consciència. Forçar la porta del present. Provar. Fracassar. Provar de nou. Fracassar»

Dies que duraran anys - Jordi Borràs

‘Dies que duraran anys’, Jordi Borràs

«És una recopilació de material gràfic dels fets de l’1 d’octubre a Catalunya»

Ressenya de l’editorial: «Els fets esdevinguts el dia 1 d’octubre del 2017 quedaran gravats per sempre en la memòria col·lectiva de diverses generacions de catalans. L’astúcia popular a l’hora de custodiar urnes i paperetes, les primeres detencions de càrrecs públics, la mobilització general de la societat, la violència policial, la resistència pacífica i el desencadenament dels fets politicojudicials que se’n desprenen acompanyaran per sempre a molts, i perseguiran tota la vida uns altres».