Loading...
eixample 2018-04-19T14:59:49+00:00

Project Description

Biblioteca Sagrada Família

horari
dilluns, dimecres
i dijous de 10 a 14 h i de 16 a 21 h
dimarts i divendres de 10 a 21 h
dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
diumenge d’11 a 14 h

adreça
c. Provença, 480

any inauguració
12/07/2007

especialització
ciència i medi ambient i LGTBI

Selecció de llibres

Aquí teniu la llista de tots els llibres escollits per la biblioteca de referència de l’Eixample. En total, 15 títols agrupats en cinc seccions: novel·lajuvenilinfantilpoesia no-ficció. Unes recomanacions per a Sant Jordi que formen part del seu fons bibliogràfic i que podeu demanar en préstec des d’aquesta biblioteca o des de qualsevol altra de la xarxa.

novel·la

El camí de les aigües, Carme Martí

‘El camí de les Aigües’, Carme Martí

«Novel·la que esdevé un homenatge a totes les dones que van fer l’impossible per tirar endavant les seves famílies al llarg del segle XX. Aconsegueix, alhora, ser un cant a la cuina feta amb amor. Molt recomanable per deixar-se seduir per l’escalfor de la cuina dels records»

Ressenya de l’editorial: «Un cant a la cuina feta amb amor i un deliciós homenatge a les àvies treballadores que mai no es van deixar vèncer per les adversitats del seu temps. Recepta a recepta, vivència a vivència, ‘El camí de les Aigües’ ens proposa un viatge carregat d’olors i de sabors a les nostres arrels, a la nostra infantesa. Una novel·la memorable que ens descobreix la vida de la cuinera Maria Badia al llarg del segle XX a partir de la mirada de la Laura en l’actualitat».

Memòries d'Adrià, Marguerite Yourcenar

‘Memories d’Adrià’, Marguerite Yourcenar

«Magnífica mirada endins de l’emperador Adrià al final de la seva vida. Un clàssic que t’hi enganxa»

Ressenya de l’editorial: «Marguerite Yourcenar recrea amb profunditat i precisió la vida de l’home més gran del seu segle, Adrià, polític i humanista, el que veu l’esdevenidor, el que viu cada moment com si fos únic i irrepetible, i alhora previst i lligat al seu destí, el que persegueix l’ombra de l’estimat enmig de les creixents tenebres i que se’ns mostra com un dels darrers esperits lliures de l’edat antiga. Aquesta edició inclou el ‘Quadern de notes de les Memòries d’Adrià’, on Yourcenar reflexiona sobre l’obra, l’art d’escriure i l’anomenada novel·la històrica».

Laín, el bastardo, Francisco Narla

‘Laín, el bastardo’, Francisco Narla

«Guanyadora del I Premi Edhasa de Narratives Històriques. Una novel·la històrica més que recomanable»

Sinopsi: «Era orfe i bastard, però la il·lusió era clara: quan el seu pare, don Rodrigo Seijas, senyor de San Paio, tornés de les croades, estigués orgullós d’ell. Però les males notícies van arribar: don Rodrigo no tornaria. I aquí va començar tot. Expulsat a cops pel seu germanastre, serà acollit per Guy de Tarba i, amb ell, en Laín s’embarcarà en un viatge ple de perills i aventures. Des de Galícia, passaran els Pirineus i, ja a Venècia, embarcaran cap a Palestina. Perseguit pels templers, serà traït, enganyat i torturat, però es convertirà en un home, un heroi. I el mantindrà viu una única esperança: la venjança».

juvenil

Un fill, Alejandro Palomas

‘Un fill’, Alejandro Palomas

«Guanyador del Premi Nacional de Literatura en la modalitat d’infantil i juvenil i, recentment, també guardonat amb el Premi Nadal per la seva obra ‘Un amor’. Un llibre que desperta mil emocions i una tendresa infinita»

Sinopsi: «En Guillem és un nen introvertit, amb un somriure permanent i és un àvid lector de tot allò que li cau a les mans. Té només una amiga. Fins aquí tot en ordre. Però rere aquesta aparença de tranquil·litat s’hi amaga un món fragilíssim, agafat amb pinces i amb un misteri per resoldre. El trencaclosques el configuren un pare en crisi, una mare absent, una professora intrigada i una psicòloga que mira de recompondre el que amaga el nen».

El bolígraf de Higgs, Rubèn Montañá

‘El bolígraf de Higgs’, Rubèn Montañá

«El protagonista obté, de resultes d’una bona acció, un bolígraf que permet convertir en real tot allò que s’hi pugui plasmar damunt d’un paper, per més absurd i descabellat que sigui. El perill, però, arriba quan el bolígraf cau en mans inadequades i  tot s’embolica. Una novel·la divertida, esbojarrada i amb molts recursos que l’autor inclou a peu de pàgina per parlar directament amb el lector o esclarir-li dubtes. Estareu ben entretinguts!»

Sinopsi: «Tot allò que un pot imaginar és possible. Jules Verne i H. G. Wells van descriure avenços científics i tecnològics que s’han acabat produint, en bona mesura, tal com els van imaginar. I ara, jo acabo de trobar un bolígraf d’una marca que es diu Higgs tot just quan estic a punt de començar una novel·la sobre un bolígraf que es diu Higgs. Segur que és un senyal per descobrir el sentit de la vida. O no?».

Diari del tot verídic d'un indi a mitja jornada, Sherman Alexie

‘Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada’, Alexie Sherman

«Crònica d’un adolescent indi americà que mira d’allunyar-se de la vida que creia que estava destinat a viure. Obra que ha entusiasmat tots els joves lectors de clubs de lectura. Una lectura imprescindible»

Ressenya de l’editorial: «Ei, hola. Soc en Junior, de la reserva índia de Spokane, que està situada una mica més enllà del cul del món. Vaig néixer amb més dents del compte i miopia en un ull i hipermetropia en l’altre. Duc ulleres, és clar. I soc un friqui, també és clar. […] Un dia vaig estampar un llibre de geometria al nas del meu professor i em van expulsar de l’escola. Suposo que aquí comença la meva història. […] Aquest llibre és una crònica de l’adolescència d’un jove indi americà que mira d’allunyar-se de la vida que creia que estava destinat a viure».

infantil

Mujeres de ciencia: 50 intrépidas pioneras que cambiaron el mundo, Rachel Ignotofsky

‘Mujeres de ciencia: 50 intrépidas pioneras que cambiaron el mundo’, Rachel Ignotofsky

«Un llibre il·lustrat i educatiu, que posa en relleu les contribucions de 50 dones notables als camps de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques des de l’antic fins al món modern. Entre les pioneres incloses en aquesta obra, hi ha figures conegudes com la primatòloga Jane Goodall, així com altres de menys conegudes com Katherine Johnson, la física i matemàtica afroamericana que va calcular la trajectòria de la missió Apol·lo XI del 1969 a la Lluna. Per a joves i futurs investigadors»

Ressenya de l’editorial: «Aquesta col·lecció també conté infografies sobre temes rellevants com taxes de dones que treballen en camps relatius a la ciència i un glossari científic il·lustrat. ‘Mujeres de ciencia’ celebra els èxits de les dones intrèpides que han aplanat el camí per a les generacions futures de dones enginyeres, biòlogues, matemàtiques, mèdiques, astronautes o físiques».

Abecedari amagat, Imapa

‘Abecedari amagat’, Imma Pla

«Ens encanta el treball plàstic de l’Imma Pla. En aquest treball presenta un primer abecedari per descobrir i aprendre a reconèixer de manera lúdica les lletres que s’amaguen a les il·lustracions i al nostre voltant. Inspira’t amb aquest llibre i crea el teu propi abecedari amagat! Amb papers de colors, un llapis i molta imaginació, veuràs com les lletres poden ocultar-se. Recomanat per als més petits»

Ressenya de l’editorial: «Aquest abecedari és un joc visual per descobrir les lletres que ens envolten. Pots anar a la Lluna amb una A, mossegar amb la W, somriure amb una U, banyar-te en una D, anar a l’hospital per una S, navegar amb una L… Un primer abecedari per descobrir i aprendre a reconèixer de manera lúdica les lletres que s’amaguen a les il·lustracions i al nostre voltant».

Harper i el paraigua màgic, Cerrie Burnell

‘Harper i el paraigua màgic’, Cerrie Burnell

«Un conte ple de màgia, música i amistat. Recomanat a partir de set anys»

Sinopsi: «La Harper viu a la ciutat dels núvols amb la seva bestia Sassy i el seu gat, en Midnight. Una nit que en Midnight desapareix -juntament amb tots els gats del barri- la Harper s’adona que només el seu paraigua màgic la pot ajudar a trobar-lo. El paraigua i la resta de nens que viuen al seu edifici».

poesia

La soledad de un cuerpo acostumbrado a la herida, Elvira Sastre

‘La soledad de un cuerpo acostumbrado a la herida’, Elvira Sastre

«Amb només 26 anys, aquesta jove segoviana filòloga i traductora, està a punt de presentar el seu sisè poemari. Els seus versos són plens de dualitats, de la cerca de llibertat en escenes quotidianes entre quatre parets, d’habitacions plenes d’històries mínimes que podrien ser universals, d’amor i desamor, de pèrdues i d’esperances, de desig i cicatrius, de la lluita amb un mateix i amb el que hi ha a fora.  I tot això en una barreja de classicisme i actualitat i aconseguint fer bella, fins i tot, la tristesa»

Ressenya de l’editorial: «Alhora clàssica i contemporània, suau i rebel, Elvira Sastre és la poetessa que des de fa molt de temps estava demanant a crits la literatura espanyola. L’emoció semblant a una descàrrega elèctrica que transmeten els seus versos […] o la punteria increïble per l’aforisme encegador i la paràbola alliçonadora, són alguns dels asos a la màniga que guarda aquesta obra».

Tantes mudes, Mireia Calafell

‘Tantes mudes’, Mireia Calafell

«Nascuda a Barcelona el 1980, ha publicat tres poemaris i tot han estat premiats (just aquest va rebre la Lletra d’Or al millor llibre publicat en català i el 2017 Stendhal Books en va publicar la traducció al castellà, que va fer la també escriptora i poetessa Flavia Company). Que la poesia sigui quotidiana no vol dir que estigui exempta de profunditat i reflexió, i això es veu en la seva poesia, no exempta tampoc de metàfores.  Poesia que parla del record, de records, de la família, de l’amor, de la pell. Poesia que anhela, desitja, projecta… Però que també trepitja fort el present. I viu»

Ressenya de l’editorial: «Calafell es refia de les paraules i les va posant al seu lloc per tractar de dir la pròpia subjectivitat en funció dels afectes, però de tant en tant s’alça una queixa, com al poema ‘Diacrític’ [«que violent és un accent / quan no fa prou diferència»]. L’obra, dividida en tres parts que recullen sengles accepcions de ‘muda’, hi trobem un esbós de poètica, exercicis de com es conjuga o declina apassionadament l’amor, així com temptatives de dir la mudesa i l’escriptura en femení».

Amor y asco, @srtabebi

‘Amor y asco’,  Srta. Bebi

«La Srta. Bebi és una jove tuitaire que publica el seu primer llibre amb gran èxit de vendes entre el públic jove. S’imposa com a heroïna generacional, gràcies a la seva valentia i el seu sarcasme. Despulla la societat, sense pèls a la llengua, els seus complexes així com l’amor i el desamor»

Ressenya de l’editorial: «Bebi. I el seu compte de Twitter. Un dels comptes anònims més influents del país. Tota una autèntica heroïna generacional. Treure el cap a la vora dels seus penya-segats emocionals, suposa un acte tan valent com suïcida i d’irreverència social al mateix temps. Per això sé que el que tinc avui entre les mans per a mi (i segurament per a molts de vosaltres), no és exactament un llibre. És una altra cosa molt diferent».

no-ficció

El universo en tu mano, Christophe Galfard

El universo en tu mano: un viaje extraordinario a los límites del tiempo y el espacio‘, Christophe Galfard

«Christophe Galfard, el millor deixeble de Stephen Hawking i un dels divulgadors científics amb més renom del món, ens presenta tots els secrets de l’univers. Simplement imprescindible»

Ressenya de l’editorial: «No estàs sol a l’univers. I no estàs sol en aquest viatge per l’univers. Estàs estirat mirant el cel en una platja quan algú t’agafa la mà. Et guia en una odissea al·lucinant fins als forats negres, les galàxies més llunyanes i l’inici del cosmos. No és que t’expliquin l’univers, és que el toques. No és que per fi entenguis l’univers, el tens a la mà. Christophe Galfard, el millor deixeble de Stephen Hawking, és un dels divulgadors científics més famosos del planeta».

Armas de destrucción matemática, Cathy O'Neil

Armas de destrucción matemática‘, Cathy O’Neil

«Vivim en l’edat de l’algorisme. Les decisions que afecten les nostres vides no estan fetes per humans, sinó per models matemàtics. Endinsa’t en el gran problema de la discriminació matemàtica. Un llibre per pensar!»

Ressenya de l’editorial: «[…] O’Neil exposa els models que donen forma al nostre futur, com a individus i com a societat. Aquestes ‘Armes de destrucció matemàtica’ qualifiquen mestres i estudiants, ordenen currículums, concedeixen (o neguen) préstecs, avaluen els treballadors, es dirigeixen als votants, fixen la llibertat condicional i monitoregen la nostra salut».

Stalingrado. Crónicas desde el frente de batalla, Vasili Grossman

Stalingrado. Crónicas desde el frente de batalla‘, Vasili Grossman

«75 anys després del final de la batalla, les cròniques de Vasili Grossman no poden tenir més vigència. Recomanat per tal de no oblidar mai»

Ressenya de l’editorial: «Poques batalles han estat tan determinants per a la història de la humanitat com la batalla de Stalingrad. I poques han tingut un testimoni en primera línia de foc de la qualitat humana i literària de Vasili Grossman. L’autor de la memorable novel·la ‘Vida i destí’ va ser corresponsal de guerra amb l’Exèrcit soviètic durant tota la Segona Guerra Mundial i ningú com ell no va saber plasmar el que va passar durant la batalla de Stalingrad».