Loading...
ciutat vella 2018-04-19T14:48:20+00:00

Project Description

Biblioteca Francesca Bonnemaison

horari
dilluns i dijous de 16 a 21 h
dimarts i divendres de 10 a 14 h i de 16 a 21 h
dimecres de 10 a 21 h
dissabte de 10 a 14 h

adreça
c. Sant Pere Més Baix, 7

any inauguració
24/02/2005

especialització
dona, moda i cuina

Selecció de llibres

Aquí teniu la llista de tots els llibres escollits per la biblioteca de referència de Ciutat Vella. En total, 15 títols agrupats en cinc seccions: novel·lajuvenilinfantilpoesia no-ficció. Unes recomanacions per a Sant Jordi que formen part del seu fons bibliogràfic i que podeu demanar en préstec des d’aquesta biblioteca o des de qualsevol altra de la xarxa.

novel·la

Cien años de soledad - Gabriel García Márquez

‘Cien años de soledad’ – Gabriel García Márquez

«A través de la família Buendía, G. García Márquez representa els mites,  la història, la tragèdia i l’amor del món sencer»

Ressenya de l’editorial: «En ocasió del 50è aniversari de la publicació de ‘Cien años de soledad’, arriba una edició amb il·lustracions inèdites de l’artista xilena Luisa Rivera i amb una tipografia creada pel fill de l’autor, Gonzalo García Barcha. Una edició commemorativa d’una novel·la clau en la història de la literatura, una obra que tots hauríem de tenir a les nostres prestatgeries».

1984 - George Orwell

‘1984’ – George Orwell

«El Gran Germà és el poder que tot ho controla, és un reflex dels governs totalitaristes i opressius que avui dia encara existeixen»

Sinopsi: «L’any 1984 Londres és una ciutat lúgubre en la qual la Policia del Pensament controla de forma asfixiant la vida dels ciutadans. En Winston Smith és un peó d’aquest engranatge pervers. La seva comesa és reescriure la història per adaptar-la al que el Partit considera la versió oficial dels fets. Fins que decideix replantejar-se la veritat del sistema que els governa i sotmet».

Mrs. Dalloway - Virginia Woolf

‘Mrs. Dalloway’ – Virginia Woolf

«La vida de la Clarissa, una dona de l’alta societat londinenca, no és tan meravellosa com podria semblar»

Ressenya de l’editorial: «‘La Sra. Dalloway’, la quarta novel·la de Virginia Woolf, ofereix al lector una impressió d’un dia de juny a Londres el 1923. La Clarissa Dalloway, la dona d’un parlamentari conservador, es prepara per fer una festa al vespre, mentre que en Septimus Warren Smith sent els ocells parlant en grec a Regent’s Park. Sembla que no hi ha res, excepte Londres, per vincular la Clarissa i en Septimus. Ella és de mitjana edat i pròspera, amb una vida feliç. Smith és jove, pobre i conduït per l’odi cap a ell mateix i tota la raça humana. Tanmateix, ambdós comparteixen un terror de l’existència, i senten l’empenta de la mort».

juvenil

El diario de Anna Frank - Anna Frank

‘El diario de Ana Frank’ – Anne Frank

«Una nena amagada amb la seva família per escapar de la mort a mans dels nazis escriu una diari des del seu amagatall»

Ressenya de l’editorial: «Oculta amb la seva família i una altra família jueva (els Van Daan) en unes golfes d’uns magatzems d’Amsterdam durant l’ocupació nazi d’Holanda, Ana Frankcon, de 13 anys, explica en el seu diari la vida del grup. […] ‘El diari d’Anna Frank’ és un testimoni únic en el seu gènere sobre l’horror i la barbàrie nazis, i sobre els sentiments i experiències de l’Anna i els seus acompanyants. L’Anna va morir en el camp de Bergen-Belsen el març de 1945. El seu diari mai no morirà».

El petit príncep - Antoine Saint-Exupéry

‘El Petit Príncep’ – Antoine de Saint-Exupéry

«Un nen que viu sol en un petit asteroide amb una flor i tres volcans se sent sol. Surt del seu món a buscar amics»

Ressenya de l’editorial: «Viure sol, sense ningú amb qui poder parlar, fins que vaig tenir una avaria al desert del Sàhara, fa sis anys. Una cosa s’havia trencat en el meu motor. I com que no hi havia cap mecànic ni passatgers, em vaig disposar a fer una reparació difícil. Era, per mi, qüestió de vida o mort. Tenia aigua amb prou feines per a vuit dies.

La primera nit vaig dormir sobre la sorra a mil milles de tota terra habitada. Estava més aïllat que un nàufrag en un barca al mig de l’oceà. Imagineu-vos la sorpresa quan, en trencar el dia, em va despertar una veueta molt especial que deia:
-Si us plau, dibuixa’m un be!»

Momo - Michael Ende

‘Momo’ – Michael Ende

«‘Momo’ és una metàfora del temps en la nostra societat i l’excés de consumisme que patim»

Ressenya de l’editorial: «La Momo és una nena amb un do molt especial: només d’escoltar aconsegueix que els que estan tristos se sentin millor, els que estan enfadats solucionin els seus problemes o que als que estan avorrits se’ls acudeixin coses divertides. Tot d’una, l’arribada dels homes grisos canviarà la seva vida. Perquè prometen que estalviar temps és el millor que es pot fer, i aviat ningú no tindrà temps per a res. Ni tan sols per jugar amb els nens. La Momo és l’única que no cau en el parany, i amb l’ajuda de la tortuga Casiopea i del mestre Hora, portarà el lector a una aventura fantàstica plena d’ensenyaments sobre l’amistat, la bondat i el valor de les coses senzilles. En definitiva, sobre el que de veritat ens fa feliços».

infantil

El Problema - Iwona Chmielewska

‘El problema’ – Iwona Chmielewska

«Una història preciosa sobre la creativitat com a via d’expressió i com a eina  que ens permet convertir els problemes en quelcom nou i bonic»

Ressenya de l’editorial: «Una planxa massa calenta, una distracció i… el problema.

Què podré fer?
S’enfadarà gaire la mare?

Una història preciosa sobre la creativitat com a via d’expressió i com a eina, que ens permetrà convertir els problemes en una oportunitat per crear quelcom nou i bonic. Iwona Chmielewska és una il·lustradora polonesa reconeguda amb un estil poètic i subtil».

La FesTETA - Míriam Tirado

‘La FesTETA’ – Míriam Tirado

«La mare de la Noah pren la decisió de deixar de donar el pit a la seva filla. Per explicar-ho a la nena, recorre a l’al·legoria del núvol del benestar»

Ressenya de l’editorial: «La mare explica a la Noah que un núvol l’acompanya des del dia del seu naixement, i que, a poc a poc, s’ha anat fent gran, al costat d’ella. Aquest núvol és molt suau, de colors, i l’abraça i acompanya sempre. […] Una història meravellosa per fer entendre als més petits un canvi d’etapa que pot resultar molt difícil i ser una eina d’ajuda a les mares que els costa afrontar-la».

La vida amorosa de los animales - Fleur Daugey

‘La vida amorosa de los animales’ – Fleur Daugey i Nathalie Desforges

«Subtil fusió entre àlbum il·lustrat i llibre de divulgació. Aquest volum mostra l’ampli món de la seducció animal i aporta llum sobre les diferents maneres en les quals s’expressen l’amor i la sexualitat a la natura»

Ressenya de l’editorial: «Tots els animals, des de les peludes aranyes fins als fornits dofins, han d’aprendre a seduir. Quantes maneres hi ha per fer-ho? Tantes com espècies d’animals hi ha. Algunes de les seves tàctiques són tan familiars com les dels humans, d’altres tan estranyes que són difícils de creure».

poesia

Mientras me alejo - Karmelo C. Iribarren

‘Mientras me alejo’ – Karmelo C. Iribarren

«La llarga trajectòria del poeta basc està gaudint d’un tardà però just reconeixement. Versos minimalistes i llenguatge directe: realitat, melangia i tendresa sense concessions»

Ressenya de l’editorial: «Aquest nou llibre de K. és tan savi, senzill, efectiu i emocionant com els anteriors. Potser tingui un gust de tardor que es deriva del pas dels anys, però això és el normal quan escrivim des de la certesa, sempre aclaparadora, que ens queda menys temps, que anem fent-nos grans».

Espacios - Blaga Dimitrova

‘Espacios’ – Blaga Dimitrova

«Dissident del règim comunista de Bulgària, els seus versos planers traspuen la necessitat d’autonomia de l’individu i una sensibilitat exquisida vers el món natural»

Ressenya de l’editorial: «La poesia de Blaga Dimitrova evoluciona des del cant a la resistència contra els nazis i a favor de la construcció del socialisme fins a una poesia íntima, per desembocar a mostrar les seves preocupacions socials, filosòfiques i, fins i tot, ecològiques. ‘Espais’ és una completa selecció de la seva obra poètica».

Desordre de les mans -Gemma Gorga

‘El desordre de les mans’ – Gemma Gorga

«Una virtuosa de la imatge poètica, versos arrelats en les vivències i emocions de la vida quotidiana però que van més enllà d’allò obvi»

Ressenya de l’editorial: «La poesia de Gemma Gorga és feta de tres elements que no solen confluir i que, per tant, provoquen la sorpresa favorable del lector: la profunditat de l’impacte de l’experiència que se’ns narra, la riquesa insòlita de les imatges amb què aquesta és recreada al poema i la posició ambigua de la veu que escriu […]. Respecte a l’ús de les imatges, cal dir que la riquesa dels recursos de Gemma Gorga té dos substrats: la literatura i l’entorn més poc habitual de la vida diària […]. Aquesta veu que ens parla ens sobta per la seva cruesa, per la seva crueltat, per la seva capacitat de dolor o de submissió».

no-ficció

Progreso: 10 razones para mirar al futuro conoptimismo - Johan Norberg

‘Progreso: 10 razones para mirar al futuro con optimismo’ – Johan Norberg

«Johan Norberg, amb dades, ens explica que tot i el pessimisme actual la humanitat ha experimentat millores espectaculars en àmbits diversos, cosa que ens dona motius per a l’optimisme»

Ressenya de l’editorial: «Les males notícies són omnipresents a les televisions, els diaris i les converses. Sigui per raons econòmiques, polítiques o causa de catàstrofes naturals, sembla que el nostre món va cada vegada pitjor. No obstant això, això no és cert. El progrés que la humanitat ha experimentat en les últimes dècades ha estat sorprenent i no té precedents. I així ho demostra l’examen detallat que Johan Norberg fa en aquest llibre de les xifres oficials d’organitzacions internacionals com Nacions Unides, el Banc Mundial o l’Organització Mundial de la Salut. Un llibre optimista, una crida a una esperança renovada en el futur i en l’ésser humà».

Miralls creuats: Roig / Capmany - Mª Àngels Cabré

‘Miralls creuats: Roig-Capmany’ – M. Àngels Cabré

«Recorregut per les trajectòries de dues de les escriptores més rellevants, no només de la segona meitat del segle XX, sinó de la literatura catalana en general, M. Aurèlia Capmany i Montserrat Roig. Es destaquen, especialment, els vincles i les coincidències entre elles com són el feminisme, el catalanisme o el compromís amb la política»

Ressenya de l’editorial: «Si hi ha dues dones que excel·leixen com a escriptores feministes a la literatura catalana de la segona meitat del segle XX, aquestes són Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Roig, mestre i deixeble, amigues i dues de les veus més clares d’aquells anys de radicals transformacions polítiques i socials. La primera va tenir la sort de gaudir de la Segona República, però el preu va ser viure la guerra; la segona va néixer en plena postguerra i la Transició va ser l’escenari de la seva efervescència literària. Les dues van morir de càncer el mateix any, el 1991. Aquest passeig per les seves vides i les seves obres va a la recerca dels territoris que els són comuns».

Curs de feminisme per microones - Natza Farré

‘Curs de feminisme per microones’ – Natza Farré

«Llibre que, amb un to col·loquial i sentit de l’humor, denuncia els greuges que patim les dones a la nostra vida quotidiana fent visibles les demandes feministes a un ampli públic»

Ressenya de l’editorial: «Un cop sobre la taula per reforçar el paper del feminisme en la nostra societat. Sense embuts, sense mitges tintes, sense por. Amb humor. Imprescindible, urgent i en vena. Un curs de feminisme exprés, amb raons i arguments, dades i exemples, i també humor, ironia i un punt de sarcasme. Una obra necessària que denuncia el masclisme encobert en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana –l’educació, la llengua, la cultura, els mitjans de comunicació, la política…– i que crida a fer-hi front d’una manera radical: amb una revolució, la revolució feminista del segle XXI que ho canviarà tot, perquè canviarà les dones».